22. ročník memoriálu Ondřeje Ondryáše / 1.kolo Krajského závodu Zlínského kraje

Závody proběhnou v neděli 22.1.2023 na Pustevnách. Jde o první letošní závody v běhu na lyžích. Oproti minulým ročníkům jsme provedli změnu v přihlašování:
V den závodu se již nebude možné přihlásit !!!

Nabitá zimní sezona

Nabitá běžkařská sezóna TJ Sokol Kněhyně

I v letošní sezóně jsme trénovali klasiku i skate na běžeckých tratích na Pustevnách nebo na Horní Bečvě. Sezóna závodů začala Memoriálem Ondřeje Ondryáše na Pustevnách, kde kategorii starších žaček vyhrála Nikol Pavlicová. Verunka Kretková v kategorii mladších žaček obsadila druhé místo. Dvě naše závodnice Tina Miranová a Nikol nás reprezentovaly na Štěpánských závodech v Novém Městě na Moravě. Na závodech Slovenského poháru na Skalce pri Kremnici se nejvíce dařilo Vojtovi Bernátovi ziskem zlaté medaile. Za velmi úspěšnou také považujeme účast týmu na Noční stopě Valachy ve Velkých Karlovicích. Zde se staly šampiónkami Nikol a Verunka. Vojta získal bronzovou medaili. Na přeboru Olomouckého kraje na Pradědu získal Vojta druhé místo a Verunka třetí místo.

Děti se zúčastnily i 73. ročníku Šrubařova memoriálu na Pustevnách. Stříbrné medaile si z tohoto závodu odnesly Nikol a Verunka. Zdeněk Kretek nás potěšil třetím místem.  V Přeboru Zlínského kraje v běhu na lyžích získala Nikol titul Přebornice Zlínského kraje v kategorii starších žaček. Verunka a Vojta vybojovali stříbrné medaile. V únoru se rovněž konalo Mistrovství ČR v běžeckém lyžování ve Vrchlabí. Na trati dlouhé tři kilometry dojela Nikol na úžasném šestém místě! Březnovou sérii závodů zahájilo TJ Zubří a to opět na Pustevnách. Z těchto závodů si odnesli Verunka, Vojta, Zdeněk a Anežka Cholastová zlaté medaile, její sestra Eliška se umístila na třetím místě.

Naše výprava nechyběla ani na Mini Karlovské, kde děti reprezentovaly své základní školy. Nejúspěšnější byly Verunka na prvním místě a Tina na třetím místě. Nejzkušenější členové týmu se hned po těchto závodech přesunuli do slovenské Kremnice, kde se celý víkend konaly mezinárodní závody Biela stopa. Naši závodníci se postavili na tratě dlouhé dva a čtyři kilometry. Zde se podařilo každému našemu závodníkovi vystoupat na stupínek vítězů! Gratulujeme Katce Šupinové a Vojtovi ke druhému místu, Tině a Vítkovi Hrstkovi ke třetímu místu. A Nikol se stala dokonce vítězkou ve své kategorii.

A kdo dělal celou zimní sezónu trenérům Renému Miranovi  a Rudovi Bernátovi radost? Byly jimi:  Eliška, Anežka, Ema, Tobík, Zdeněk, Verunka, Vojta, Jolča, Vendulka, Vítek, Tina, Nikol, Katka, Bětka, Kuba. Trenérům děkujeme za čas věnovaný mládeži a dětem za jejich skvělé sportovní výsledky.

M. Hrstková